Zdrowie z płatków owsianych

Zdrowie z płatków owsianych

Owsianka jest bogata w błonnik, jest o niskiej zawartości tłuszczu i zawiera białko i żelazo. Jest to bardzo tania alternatywa dla pełnoziarnistego zdrowego śniadania. Ale skąd wiedzieć, jaki rodzaj płatków owsianych jest najlepszy? Dowiedz się na temat różnych rodzajów płatków owsianych, by podjąć naprawdę dobry wybór. Nie należy po prostu jeść pierwszych lepszych płatków owsianych? Paczki płatków owsianych zawierają owsa, które są już ugotowane i wysuszone. Paczki płatków owsianych są w wygodnych pakietach, aby było łatwiej z ich podaniem. Łatwe, szybkie i smakowite. Ale gdy czytasz etykietę możesz zauważyć, że wiele odmian błyskawicznych płatków owsianych zawiera dużo cukru, nawet do kilku łyżeczek w jednej paczce. Poszczególne pakiety mogą być bardzo drogie. Odnalezienie dobrego wyboru jednak jest możliwe- jest kilka odmian docelowych błyskawicznych płatków dla dzieci czy kobiet. Niektóre z płatków owsianych sprzedawane jako bez cukru mają sztuczne środki słodzące i niektóre z nich zawierają częściowo uwodorniony olej roślinny. Nawet te rzekomo należące do naturalnych produktów mogą zawierać zbyt dużo cukru, dlatego trzeba dokładnie sprawdzić etykietę. Ale nadal można szybko i bez specjalnych kosztów zdobyć płatki owsiane. Jakie są najlepsze i zdrowe? Zamiast droższych pakietów owsianych istnieją opcje zdrowych. Aby zrozumieć musisz stawiać na ziarno owsa, które są łuskane i gotowane na parze. Te całe ziarna to wewnętrzna część jądra owsa i cięte są w różny sposób, aby uzyskać różne rodzaje płatków owsianych. Błyskawiczne są to kasze, które są pocięte na kawałki i walcowane na drobniejsze części, aby zmniejszyć czas gotowania. Wystarczy je około minuty gotować na kuchence i minutę w kuchence mikrofalowej.

Dodaj komentarz